Start » Så hittar du bättre odds

Så hittar du bättre odds

Många som håller på med betting på nätet undrar hur de ska bära sig åt för att hitta bättre odds. De odds som bettingsajter som Betsson och Bet 365 erbjuder varierar ganska stort, beroende på vilken sport det handlar om. Att jämföra odds med varandra är dock vanskligt, eftersom det trots allt handlar om en subjektiv värdering. För att hitta riktigt bra spel på nätet så är det svårt att ta några genvägar – det handlar till stor del om att läsa på och tillskansa sig information om de matcher man är intresserad av. För att göra det enklare för sig kan man dock välja att fokusera på en viss sport, eller till och med en viss liga. Då blir det enklare att skilja de dåliga oddsen från de bra.

Odds och hur du hittar bra spel på nätet

Odds som är spelvärda

Så vad är då spelvärda odds? I korthet kan man säga att det är värt att spela på en match om spelbolaget över- eller undervärderar ett av lagen. Spelbolagen är de som sätter referensen, och det är din uppgift som spelare att hålla med eller inte hålla med. I de lägen då du anser att spelbolaget har satt fel odds, kan det vara värt att slå till.

Om man vill hitta bra spelmöjligheter kan ett tips vara att inte spela på de mest populära matcherna. Dessa matcher är de som spelbolagen vet mest om, och därmed ökar sannolikheten för att de sätter ett korrekt odds. Matcherna i de lägre divisionerna, eller kanske tävlingar inom en lite udda sport, har enligt många spelare oftare felsatta odds. Med andra ord: istället för att spela på nästa stormatch i Allsvenskan, Premier League, Champions League eller fotbolls-VM, kan det vara bra att välja division 1 eller varför inte en liga i Asien eller Sydamerika. När det gäller betting på nätet handlar mycket om att hitta rätt statistik och framförallt rätt match. Sedan är det upp till spelarna att göra jobbet åt dig!